Приватни настани

Заедно со еден од нашите сомелиери – истражете го виното, пивото, жестокиот алкохол – од удобноста на својот дом или омилена локација.

На Вашиот настан ќе пристигнеме со премиум Riedel чаши, дегустациони подметнувачи, арома-тркала, други дегустациони материјали.

Нашите сомелиери ќе ве водат низ забавно и едукативно искуство, прилагодено токму за вашата група – сеедно дали станува збор за почетници-ентузијасти кои сакаат ново искуство, или пак искусни дегустатори кои би сакале да го продлабочат своето знаење.

За подетални информации, погледнете ја брошурата Приватни настани.

Изберете некоја од нашите најбарани дегустации, или контактирајте нѐ за заедно да креираме нешто баш за Вас!

КЛАСИЧНИ БЕЛИ ВИНСКИ СОРТИ

На оваа дегустација ќе ги запознаете класичните бели вински сорти. Започнуваме со лесните, неутрални бели вина, преку оние со остаток од шеќер, па ароматичните вински сорти и најпосле – полните и богати вина. 

Ќе дегустираме:

Pinot Grigio, Chateau Sopot, “Vineyard Selection” – Велес
Riesling, Tussock Jumper, Semi-Dry – Германија
Temjanika, Venec, “Classic” – Неготино
Sauvignon Blanc, Tussock Jumper, Marlborough – Нов Зеланд
Chenin Blanc, Tussock Jumper – Јужна Африка
Chardonnay, Venec, OAK+ – Неготино

КЛАСИЧНИ ЦРВЕНИ ВИНСКИ СОРТИ

Дегустација посветена на класици помеѓу црвените сорти. Откријте како и зошто ја заслужиле својата титула.

Ќе дегустираме:

 • Pinot Noir, Tussock Jumper – Франција
 • Tempranillo, Tussock Jumper – Шпанија
 • Merlot, Venec, “Classic” – Неготино
 • Shiraz, Venec, “Single Vineyard” – Неготино
 • Cabernet Sauvignon, Kartal, “Barrique” – Скопје
 • Vranec, Chateau Sopot, “Vineyard Selection” – Велес

БРЗ КУРС НА МАКЕДОНСКИТЕ ВИНА

Дегустација посветена на вински сорти кои се специфични за нашето поднебје и тука даваат некои од своите најдобри експресии. Помеѓу нив се славните Вранец и Темјаника, но запознајте ги и помалку занемарените, но еднакво одлични автофтони сорти како Смедеревка, Станушина…

Ќе дегустираме:

 • Smederevka, Vinarija Peskov, “Faris-Organsko” – Кавадарци
 • Temjanika, Venec, ‘KORIA” – Неготино
 • Rhein Riesling, Sopot – Велес
 • Stanusina, Vinarija Eros – Kaвадарци
 • Kratosija, Skovin, “Heritage Vineyards” – Скопје
 • Vranec, Skovin, “Markov Manastir” – Скопје

ПЕНЛИВИ ВИНА

Наполеон рекол: “Во победа го заслужуваш, во пораз – ти треба”. Запознајте го пенливото вино и како начинот на производство дава сосема различни негови експресии… Откријте кое е Вашето омилено и кое ќе го изберете кога следниот пат ќе наздравувате за победа.

Ќе дегустираме:

 • Martini & Rossi Moscato d’Asti – Italy
 • Prosecco, Tussock Jumper, Extra Dry, NV – Italy
 • Prosecco Rose, Tussock Jumper, Extra Dry, NV – Italy
 • Skovin пенливо, Brut
 • Cava, Tussock Jumper, “Reserva” – Spain
 • Traditional Method TBC

КАКО ДА ДЕГУСТИРАТЕ ВИНО

Специјален начин на вртење на чашата, на мирисање и вкусување на виното…и сите оние описи – чоколада, чад, печен леб, печурки? Верувајте, само изгледа застрашувачки. А всушност, тоа се само неколку насоки и трикови кои винските познавачи ги користат за да го опишат, запомнат и оценат виното. На оваа дегустација (да, во само 2 часа) ќе ве научиме да го зборувате “винскиот јазик”.

Ќе дегустираме:

 • Smederevka, Vinarija Peskov, “Faris-Organsko” – Kaвадарци
 • Sauvignon Blanc, Tussock Jumper, Marlborough – New Zealand
 • Temjanika, Chateau Sopot, “Vineyard Selection”, semi-sweet – Велес
 • Chardonnay, Venec, OAK+ – Неготино
 • Stanusina, Vinarija Eros – Kaвадарци
 • Pinot Noir, Tussock Jumper – France
 • Cabernet Sauvignon, Kartal – Скопје
 • Vranec, Skovin, “Markov Manastir” – Скопје