fbpx

Настани

2nd & 9th November 2019

Почетно ниво и запознавање со виното - погодно за сите оние кои тукушто ја започнуваат својата винска кариера, или пак едноставно ја задоволуваат својата љубопитност за оваа тема.
Креирано за вински почетници, оваа квалификација нуди разработен пристап на запознавањето на виното. Заедно ќе ги истражиме главните видови и стилови на вино, техниките на проценка преку изглед, мирис и вкус, како и тајните зад комбинирањето на храната со вино. Успешните студенти ќе се здобијат со WSET сертификат и обележје...како и право да се пофалат дека се вински познавачи.

11 500 мкд

Event: WSET Level 1 Award in Wines

Date: 2nd & 9th November 2019

рок за пријава - October 21st 2019

 

Едукатор: Петар Величковиќ

Локација: Wine Way

Адреса: Антон Попов 8, 1000 Скопје 

*Ве молиме, пристигнете 15 минути пред почетокот на часот.

Three consecutive days – 5th, 6th & 7th November 2019

Two weekends – 2nd, 3th, 9th and 10th November 2019

WSET Level 2 Award in Wines & Spirits

Средно напредно ниво на квалификации од областа на виното и алкохолот - креирано за оние кои веќе работат во винската и угостителската индустрија и сакаат да напредуваат во својата кариера, но и за винољупците кои сакаат подлабоко да ја истражат оваа тема. Оваа квалификација прави преглед на главните сорти на вино и на регионите во кои тие се одгледуваат. Ќе имате можност да научите за стиловите на вино, за главните класификации и терминологијата која се користи за нивно опишување. Преглед на главните категории на алкохол и жестоки пијалоци, е исто така дел од овој курс. Успешните студенти ќе добијат WSET сертификат, обележје и дозвола да го користат логото како доказ дека се сертифицирани од страна на WSET.

31 500 мкд (МК студенти)        

33 000 мкд (ЕУ студенти)

ОПЦИЈА #1  

Три последователни дена - 5th, 6th & 7th November 2019

рок за пријава - 21st October 2019

time: 9 am – 5pm

 

 

Едукатор: Петар Величковиќ

Локација: Wine Way

Адреса: Антон Попов 8, 1000 Скопје 

*Ве молиме, пристигнете 15 минути пред почетокот на часот.

ОПЦИЈА #2  

Friday & Two consecutive Saturdays: May 31st, 1st & 8th June 2019

рок за пријава - 21st October 2019

time: contact us for a detailed schedule 

Едукатор: Петар Величковиќ

Локација: Wine Way

Адреса: Антон Попов 8, 1000 Скопје 

*Ве молиме, пристигнете 15 минути пред почетокот на часот.

09-15 September, 2019

WSET Wine Education Week

Help celebrate 50 years of WSET in 2019 by attending any or all of Wine Ways’s mini classes. Sign-up now before all the seats are taken. 

Contact us at ana@wineway.org

All classes will have an English and a Macedonian version. Classes include tastings. Must be 18 or over to attend.

CLASSES:

  • Vine to Glass – 10 & 11 September 2019
  • Deciphering Wine Labels – 12 & 13 September 2019
  • Finding the Perfect – Match 14 September 2019
  • Mastering Maturation – 15 September 2019

price: 500 mkd

2 classes – 850 mkd

3 classes – 1200 mkd

4 classes -1500 mkd

 

Едукатор: Петар Величковиќ
Dates: September 10th, 11th, 12th, 13th, 14th & 15th 2019
Price: 500 mkd

Локација: Wine Way
Venue Address: Anton Popov 8, 1000, Skopje
Other info and booking: contact us at ana@wineway.org

Close Menu
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian