fbpx

WSET WINE Education Week

 

Придружете ни се на еден, или сите, мини часови кои Wine Way ги организира во чест на 50 годишнината од постоењето на WSET. Контактирајте не на ana@wineway.org

Сите дегусации имаат своја верзија на англиски и македонски јазик. Бидејќи се дегустира алкохол, пријавените мораат да бидат полнолетни.

Цена: 1 мини-час 500 мкд 

2 мини-часа 850 мкд

3 мини-часа 1200 мкд

4 мини-часа 1500 мкд

Часовите ќе се одржат во винскиот центар Wine Way - ул. Антон Попов 8, 1000 Скопје

Од грозд до чаша

Сакате да научите нешто повеќе за виното, но - каде да почнете? Оваа дегустација е дизјанирана да Ве наоружа со знаење и вештини потребни за да дегустирате и уживате во вино како професионалец!

  • Вторник, 10 септември, 18-19.30 (час на македонски)

  • Среда, 11 септември, 18-19.30 (час на англиски)

Толкување на винската етикета

Дали Ве фаќа паника дека бирате погрешно шише вино? Откријте како да го пронајдете виното кое Ви треба - благодарение на тоа што пишува на неговата етикета.

  • Четврток, 12 септември 18-19.30 (час на македонски)

  • Петок, 13 септември, 18-19.30 (час на англиски)

Пронаоѓање на совршениот пар

Откријте како основните компоненти во храната - киселината, солта и слаткоста - влијаат на начинот на кој пиеме и комбинираме вино. Научете вештини кои ќе можете да ги примените на било кое мени или винска листа.

  • Сабота, 14 септември, 13-14.30 (час на англиски)

  • Сабота, 14ти септември 18-19.30 (час на македонски)

винско созревање

Дали сте се прашале зошто Вашето Шардоне има путераст вкус? Откријте како зреењето на виното во дабови буриња и во шише - влијае на нивниот вкус.

  • Недела, 15 септември, 13-14.30 (час на македонски)

  • Недела, 15 септември, 18-19.30 (час на англиски)

Начини на плаќање

Уплата во Македонија

Вајн Веј ДОО, Скопје

Антон Попов 8, 1000 Скопје

Број на сметка: 210072726260197

НЛБ Банка АД Скопје

International Payment

Вајн Веј ДОО, Скопје

Антон Попов 8, 1000 Скопје

IBAN Code: MK07210701001358102

 

Bank Details:

НЛБ Банка АД Скопје

Mother Teresa 1

Macedonia

SWIFT: TUTNMK22

Close Menu
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian