fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

WSET Level 1 in Wines

ноември 2, 2019 @ 9:30 am - ноември 9, 2019 @ 1:00 pm

11500mkd

Early Sign Up Offer – 

-10% for Enrollment Before October 1st!

Датуми

Две последователни саботи

Date: 2nd & 9th November 2019

Time: 9.30am – 1pm

За курсот

Овој интерактивен курс е креиран да Ви овозможи да го запознаете виното преку неговиот изглед, мирис и вкус.

До крајот на курсот, ќе знаете како да дегустирате користејќи систематски пристап, да ги препознаете клучните стилови на вино, и карактеристиките на главните вински сорти.

What’s covered

  • Главни видови и стилови на вино
  • Најзастапени вински сорти и нивни карактеристики
  • Комбинирање на храна и вино
  • Едукативна дегустација на 9 вина
  • Начини на чување и служење на виното
  • Опис на виното со користење на систематски пристап - WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)

Дали е потребно предходно знаење?

Часовите се одржуваат на англиски јазик. За успешно следење на курсот, ќе Ви биде потребно добро да го владеете овој јазик.

Колку чини курсот?

11 500 mkd                                         13 000 mkd (for international students)

За повеќе информации за начинот на плаќање, Ве молиме, прочитајте ги условите и правилата. Цената ги вклучува трошоците за материјалите за учење, примероците вино за дегустација, цената на испитот и користењето на винската опрема за времетраењето на курсот. Материјалите за учење се добиваат на денот на курсот.

Потребно време за учење / детали за испитот

За успешно да го совладате материјалот, треба е да посветите најмалку 6 часа учење. Учењето се одвива во училница, под водство на Вашиот едукатор.

Испитот се одржува на крајот на курсот. Се состои од 30 прашања со понудени повеќе можни одговори. Времетраењето на испитот е 45 минути. За да положите, потребно е точно да одговорите на 70% од прашањата.

Како да се пријавам?

Побарајте го формуларот за пријавување на нашата контакт е-маил адреса: ana@wineway.org

Пред да ја поднесете својата пријава, Ве молиме, внимателно прочитајте ги Условите и правилата за WSET курсевите (линкот е во продолжение).

За било какви прашања, обратете се на: ana@wineway.org

Details

Start:
ноември 2, 2019 @ 9:30 am
End:
ноември 9, 2019 @ 1:00 pm
Cost:
11500mkd
Event Category:
Website:
https://wineway.org/wset-level-1-award-in-wines/

Organizer

Wine Way
Phone:
+389 70 69 17 31
Email:
ana@wineway.org
Website:
wineway.org

Venue

Wine Way
Антон Попов 8
Skopje, 1000 Macedonia
+ Google Map
Phone:
+389 70 69 17 31
Website:
wineway.org
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian