fbpx

Дегустации

Ако некогаш сте се прашале како скромниот грозд се претвара во “уметност која се пие” - нашите дегустации се створени токму за Вас.

Почастете се себе, пријател или деловен партнер со нешто поинакво. На дегустациите, нашиот едукатор Петар, ќе Ве води низ вината кои ќе бидат тема на вечерта. Помеѓу голтките вино, ќе слушнете и за нивните стилови, карактеристики, нивната приказна... 
Едно можеме да Ви ветиме— на крајот на вечерта, ќе бидете изненадени дека сте научиле да им верувате на своите дегустаторски вештини и притоа - одлично сте се забавувале!

*Белешка: Сите 4 формати на дегустации кои ги нудиме, можат да бидат организирани во нашиот тренинг центар или во ресторан со кој соработуваме; но исто така, можеме, во договор со Вас, да ги организираме во место по Ваш избор (Вашиот дом, Вашата компанија, ресторан...)

Вовед во дегустирањето

Одличен избор за винските почетници. Ќе ги научиме основите на винската дегустација и ќе Ви помогнеме да го најдете дегустаторот во себе. 

Предзнаење не е потребно. Ви треба само ентузијазам!

 • Цена: започнува од 450/600 мкд по учесник
 • Вид на дегустација: забавна и едукативна 
 • Ниво на предзнаење: почетник

Зборувате ли "вински"?

Ќе ги откриеме "тајните" значења на термините кои ги користат винските професионалци... Ќе се погрижиме да го познавате и цените виното во Вашата чаша. И, попатно - да се забавувате!  

Предзнаење не е потребно. Ви треба само ентузијазам!

 • Цена: започнува од 450/600 мкд по учесник
 • Вид на дегустација: забавна и едукативна 
 • Ниво на предзнаење: почетник

Винска тура низ Европа 

Придружете ни се на винска тура околу Европа. Дегустирајте 6 европски вина, и дознајте, од сопствено искуство, зошто Франција, Италија, Германија, Шпанија и Португалија се најпознатите вински региони во светот.

Предзнаење не е потребно. Ви треба само ентузијазам!

 • Цена: започнува од 600 мкд по учесник
 • Вид на дегустација: забавна и едукативна 
 • Ниво на предзнаење: почетник

Вино & Храна

Храната го прави виното повкусно. Откријте зошто.

Ви подготвивме три јадења (плус десерт!) и ги комбиниравме со вино кое ќе го потенцира најдоброто од нив. Заедно, ќе Ви раскажат многу вкусна приказна.

Предзнаење не е потребно. Ви треба само ентузијазам и апетит!

 • Цена: започнува од 600 мкд по учесник (+храна)
 • Вид на дегустација: забавна и едукативна 
 • Ниво на предзнаење: почетник
Close Menu
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian