fbpx

Wine Way е овластен претставник и едукатор на WSET (Wine and Spirit Education Trust) курсевите и квалификациите во Македонија.

WSET е едукационо и квалификационо тело чија мисија е да ги снабди винските професионалци и ентузијасти со практично и применливо знаење и тренинг. 

Како нивен Approved Program Provider (APP) - овластен претставник и едукатор, Wine Way нуди квалификации за вино и алкохол.

WSET квалификациите се глобално познати како интернационален стандард за винско знаење. Креирани се за оние кои тукушто ја започнуваат својата кариера, за вистинските вински професионалци, но и за големиот број ентузијасти кои имаат желба и страст да ја совладаат оваа тема.

Со мрежа од над 700 овластени едукатори (APPs), WSET курсевите се присутни во повеќе од 70 земји и достапни на 17 јазици. Благодарение на сево ова, веќе 50 години WSET e универзално препознат како основа на професионалната винска едукација. 

Комбинацијата на високи стандарди и практичен, забавен пристап на темата, секоја година привлекува се поголем број на студенти. Wine Way Ви ги нуди:

WSET за бизниси

Секоја година, над 1000 компании, од сите големини и профили, ги избираат WSET курсевите и квалификациите, за да се осигураат дека нивните вработени ќе го добијат знаењето кое е неопходно за успехот на нивниот бизнис. Знаењето со кое се здобиваат овие вработени, им ја дава потребната самодоверба и стручност за да можат да ги советуваат своите клиенти, да ја градат нивната довербата и да донесат профит на компанијата.

За повеќе информации и примери за тоа како WSET едукацијата може да помогне во развојот на Вашиот бизнис, посетете го линкот на вебсајтот на WSET - "Нашите клиенти и нивните успешни приказни":

Дополнителни информации:

* Custom Courses

Wine Way can arrange custom course delivery for businesses who are in an area without access to an Approved Programme Provider or who have specific requirements that cannot be met through the network of course providers. To discuss opportunities for custom or satellite courses please contact us.

Close Menu
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian