WSET Level 1 Award in Wines

Овој курс е одлична појдовна точка во светот на виното за секој вински ентузијаст, но и за секој оној кој започнува кариера во винската или угостителската индустрија.

Термин

Two consecutive Sundays

час: 10.30 – 14.00

dates: 2th & 9th June 2019

sign up deadline: May 27th 2019 

адреса: Антон Попов 8, 1000 Скопје

*Ве молиме, пристигнете 15 минути пред почетокот на часот.

За курсот

Овој интерактивен курс е креиран да Ви овозможи да го запознаете виното преку неговиот изглед, мирис и вкус.

До крајот на курсот, ќе знаете како да дегустирате користејќи систематски пристап, да ги препознаете клучните стилови на вино, и карактеристиките на главните вински сорти.

Теми

  • Главни видови и стилови на вино
  • Најзастапени вински сорти и нивни карактеристики
  • Комбинирање на храна и вино
  • Едукативна дегустација на 9 вина
  • Начини на чување и служење на виното
  • Опис на виното со користење на систематски пристап - WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)

Дали е потребно предходно знаење?

Часовите се одржуваат на англиски јазик. За успешно следење на курсот, ќе Ви биде потребно добро да го владеете овој јазик.

Времетраење на курсот

Two consecutive Sundays: 

10.30 - 14.00

Колку чини курсот?

11 500 мкд

За повеќе информации за начинот на плаќање, Ве молиме, прочитајте ги условите и правилата. Цената ги вклучува трошоците за материјалите за учење, примероците вино за дегустација, цената на испитот и користењето на винската опрема за времетраењето на курсот. Материјалите за учење се добиваат на денот на курсот.

Потребно време за учење / детали за испитот

За успешно да го совладате материјалот, треба е да посветите најмалку 6 часа учење. Учењето се одвива во училница, под водство на Вашиот едукатор.

Испитот се одржува на крајот на курсот. Се состои од 30 прашања со понудени повеќе можни одговори. Времетраењето на испитот е 45 минути. За да положите, потребно е точно да одговорите на 70% од прашањата.

Како да се пријавам?

Побарајте го формуларот за пријавување на нашата контакт е-маил адреса: ana@wineway.org

Внимателно прочитајте ги условите и правилата пред да ја направите својата пријава.

За било какви прашања, обратете се на: ana@wineway.org

Дополнителни информации

Close Menu
mk_MKMacedonian
en_USEnglish mk_MKMacedonian